Kategorier
Økonomi

Hvorfor har vi Bitcoin?

Vi har Bitcoin fordi verden har lenge sett etter en bedre måte å overføre verdier mellom to personer enn det bankene så langt har tilbudt oss. Bitcoin har gjort det mulig for to personer å overføre verdier mellom seg uten at de må involvere en tredjeperson, som en bank eller clearinghouse for å være et mellomledd. Denne fjerningen av mellomleddet gjør at transaksjoner kan gå fortere og at kjøper og selger kan være mer anonym enn tidligere. Transaksjoner innad i Norge skjer 3 ganger om dagen mellom forskjellige banker. Har kjøper og selger samme bank kan du overføre til kjøper og selger med en gang. Det er ikke noe problem. Har kjøper og selger forskjellige banker overføres penger i Norge 3 ganger om dagen. Det er en gang tidlig på morgenen før selskapene starter arbeidsdagen, en gang rundt lunsj og en gang før folk tar ettermiddagen.

Hvilken verdi har Bitcoin?

Bitcoin ble laget primært som en måte å betale for varer og tjenester. I dag oppfyller ikke Bitcoin dette målet, men har istedenfor blitt en måte for folk å investere i noe som går opp og ned i verdi. En av de største poengene med kritikken av Bitcoin er at Bitcoin ikke har noe verdi. Det er enkelt å kjøpe kryptovaluta på markedet som blant annet Bitcoin som ikke har en underlagt verdi som tradisjonell valuta har. Dette problemet med underlagt verdi var noe man bekymret seg for tidligere, hvor sentralbankene endte opp med å lesse opp med masse gull som de gjemte i kjellerne sine. Var det noe problem med valutaen så kunne gullet forsvare verdien av valutaen. Bitcoin har ikke en slik verdi. Sammenligner man på denne måten, med sentralbankens gamle tenkemåte, så har ikke Bitcoin en underliggende verdi. Når det er sagt er det viktig å huske at det sitter et stort antall personer og maskinvare og utfører transaksjonene til Bitcoin. Alle disse personene og maskinvarene har en verdi som ligger i verdien av Bitcoin som valuta.

Hvor kan jeg bruke Bitcoin?

Bitcoin er en fantastisk valuta som gjør det enkelt og billig å overfør en verdi fra en selger til en kjøper. Det er ikke noe problem å bruke Bitcoin som et betalingsmiddel, i teorien. Når det kommer til praktisk bruk av Bitcoin som betalingsmiddel er det litt være. Først må du finne et sted som tar i mot Bitcoin. Det finnes flere og flere steder som tar Bitcoin som betaling. Noen er frisører, noen selger mat og andre selger møbler. På internett er det også lignende flere og flere selskaper som tar Bitcoin mot varene de selger. Problemet med dette er bare hvem vil egentlig bruke en valuta som svinger så mye som betalingsmiddel. Hvis din 100 lapp er verdt enten 150 kroner i morgen eller 50 kroner i morgen vil du vel helst bruke pengene når de har mest verdt. Det sagt vil ingen ta de imot hvis de føler at de kan være verdt mindre neste dag.